onsdag, november 08, 2006

I D O L

Äntligen!!
jag älskar när kändisar använder en del av sitt kändisskap till att försöka förbättra världen. Det kan var när de skänker en massa pengar till välgörande ändamål eller så kan det vara en sådan behjärtansvärd sak som att ta ställning emot mobbning och det allmänt tuffa, råa klimat ungdomar ställs inför idag.
Jag tänker på Lars Winnerbäck och hans mycket tydliga ställningstagande gentemot TV4 och Idol-programmet. "Ställ inte upp på mobbningen i TV4s talangjakt" Lars har stoppat marknadsföringen av sin nya platta hos just TV4 trots att han säkert kunnat sälja en hel del fler skivor genom att synas i den kanalens reklamspottar. Men Lars har tagit det mycket beundransvärda beslutet för att han står för sin sak, vill försöka få till en debatt, så att det kanske på sikt kan bli ett drägligt klimat för dagens ungdomar. Detta är något som inte många kändisar vågar göra. Inte officiellt i alla fall, och definitivt inte om det riskerar att minska deras kändisskap. Jag säger bara DU är min idol Lars!!

8 kommentarer:

Klockan 08 november, 2006 15:44 , Anonymous Anonym sa...

Hmm, håller inte riktigt med. Att som kändis slänga ur sig kommentarer om populära företeelser i samhället är ju bara ett känt knep för att få en massa gratisreklam (= sälja fler skivor).

 
Klockan 08 november, 2006 15:56 , Blogger Mange sa...

Du menar alltså att offentlig mobbning är en populär företeelse i samhället...? Är dessutom nästan helt säker på att Winnerbäck inte säljer fler skivor på att kritisera Idol som så många tittar på och, konstigt nog, uppskattar.

Nej, han har nog ett genuint ärligt uppsåt med sitt agerande.

 
Klockan 08 november, 2006 18:57 , Anonymous Anonym sa...

Javisst är Idol en populär företeelse, du skriver ju själv att det är många som tittar på det och uppskattar programmet!!!! Om man sen kallar det för mobbing, skräp, trash etc. är ju en helt annan fråga. Deltagarna har ju trots allt sökt sig till programmet helt frivilligt, eller?

 
Klockan 08 november, 2006 20:57 , Blogger Mange sa...

De har sökt frivilligt till att försöka få ett liv i rampljuset, att kanske lyckas slå igenom och få ett skivkontrakt. De har däremot INTE sökt sig till en företeelse där jurymedlemmarna försöker bräcka varandra i hur elak man kan vara. Tex. "Jag trodde jag hört det sämsta man kunde höra - tills du kom in i rummet. Och ful är du oxå!!"
Vad i detta fruktansvärda beteende menar du att de sökt sig till frivilligt? Att bli totalsågade och förnedrade inför svenska befolkningen? Nä du, sanningen är nog att de sökt sig till något som de tror är bra och som kan göra de till kändisar. Det är ju just detta det handlar om - att det har blivit så vanligt att man mobbar och förnedrar folk i TV, att undomarna snart tror att det är så det ska vara. Och i ett sånt klimat känns det helt suveränt att någon äntligen använder sitt kändisskap på ett vettigt sätt. Någon som försöker dra sitt strå till stacken och försöka tränga igenom det sanslösa skräpbrus som ständigt flödar ut genom TV:n.
Frihet är väl ändå att få lov att vara medelmåttig? Att inte passa in i en mall som går hem hos en nördig Idoljury? Det hoppas jag i alla fall...

 
Klockan 08 november, 2006 21:29 , Anonymous Anonym sa...

Allt det du räknar upp var deltagarna fullständigt medvetna om att dom kunde bli utsatta för, det är ju inte första säsongen av Idol... eller?
Det är inte lätt att hänga med i dagens mediebrus :-)

 
Klockan 08 november, 2006 21:40 , Blogger Mange sa...

Spelar väl ingen roll att de var medvetna om det. Det gör väl inte situationen bättre? Mobbning är mobbning och det ska absolut aldrig godtas. Och aldrig nånsin undergrävas av en TV-kanal.

 
Klockan 09 november, 2006 01:21 , Anonymous Anonym sa...

Mange,vem fan är Lars Winnerbåck. Rolf den monokrome

 
Klockan 12 november, 2006 22:04 , Anonymous Anonym sa...

Sådärja, nu börjar det likna nån hälsar J-Man.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida