fredag, augusti 31, 2007

Bönderna i Kalmar...?

"Ingen som tar upp kärnkraftsfrågan? Centerpartiets gamla hjärtefråga verkar ha fastnat bakom all iver att “jävlas” med arbetstagarna…nej, moderaterna är nog inte fega, de är (för en gångs skull) klarsynta.
Tänk att man en gång i tiden funderade på att lägga sin röst på C… vilken tur att man väntade, och vad synd att ni inte inser att det ibland kan vara bra att blicka bakåt till före “alliansen”, då det fanns en vilja att bedriva politik baserat på ideologi och inte som nu, baserat på maktsökande…"


Detta är en kopia av ett inlägg jag gjorde på en kompis blogg. Kompisen är mycket högt uppsatt inom Centerpartiet, och jag kände mig tvungen att kommentera partiets (enligt mig) mycket olyckliga utveckling åt ultrahöger. Ska bli intressant att se vad han svarar...

11 kommentarer:

Klockan 01 september, 2007 13:26 , Blogger Johan Ahlin sa...

Jag tror att Centerns hållning i kärnkraftfrågan är tveeggad, miljö? Njae, tror nog mer på teorierna om Fälldin som på 70-talet värnade om de norra delarna av sverige där vattenkraft och skogsindustri skulle ha "varit mindre behövd" om kärnkraften skulle byggas ut. Konspiratoriskt, javisst! Har inte träffat särskilt många miljömedvetna bönder, de finns men är jävligt få.

 
Klockan 08 september, 2007 19:01 , Anonymous Anonym sa...

Har du missat att vårat grannland Finland bygger världens största kärnkraftverk någon mil ifrån sverige? och det ligger 35-50 ritningar på nya kraftverk runt om i världen minst.Hoppas även dom börjar bryta uran i sverige snart.

 
Klockan 11 september, 2007 12:12 , Anonymous Anonym sa...

Varför hoppas du det? Kärnkraften är int eren, glöm aldrig det! Finnarna är skogstokiga...

 
Klockan 11 september, 2007 22:20 , Anonymous Anonym sa...

Jag håller med dom är skogstokiga, här är en bättre lösning industrins framtid http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=906196

 
Klockan 12 september, 2007 22:34 , Blogger Mange sa...

Vet inte om det var menat på allvar att länka till klippet från Plus...? Om det var menat att vara drygt, gick det inte hem. Om man tycker det är hemskt att det händer saker med dessa små vindkraftverk, är det en fis i rymden mot det som händer när ett kärnkraftverk pajar. Då kan vi snacka om läge för Sverker att flyga i taket...om han fortfarande lever, det vill säga...

 
Klockan 12 september, 2007 23:16 , Anonymous Anonym sa...

Dina tankar är bra och skonsamma,men verkligheten en annan.Det finns ett väldigt stort behov av el i hela världen som inte kan framställas av endast vindkraft/vattenkraft.Därför tycker jag att det är märkligt att låsa upp oss med att tvingas köpa dyr el av Finland och lägga ner våra egna kärnkraftverk.Vi i Sverige ska var så infernaliskt präktiga och duktiga med nerläggningar av kraftverken medan övriga världen bygger nya på löpande band, var ligger logiken i det.

 
Klockan 12 september, 2007 23:47 , Blogger Mange sa...

Finns ingen logik i det. Det håller jag med om. Men var finns logiken i att riskera allas liv med en farlig teknik som åtminstone jag aldrig kommer att lita på. Visst finns det en enormt el-behov i världen, men det finns även ett enormt slöseri med el som med ganska enkla medel skulle kunna minimeras. Det måste vara en bättre väg att gå att försöka minska beroendet av el än att fläska på och bygga en massa kärnkraftverk så att vi kan fortsätta att utan eftertanke spendera kilowatt efter kilowatt. Jag är inte emot att vi under tiden vi hittar bättre/säkrare källor, använder oss av den kärnkraft vi har, men det får inte bli så att utbyggnaden av densamma hämmar oss i vårt sökande efter alternativa källor och vi till slut sitter där med inget annat än kärnkraften. Du glömde nämna solenergin i ditt inlägg, och den är nog den idag största möjligheten( i kombination med andra källor) till att ersätta kärnkraften, tror jag. Den tekniken kan nog utvecklas enormt mycket om den bara fick lika mycket medel som kärnkraften får.

 
Klockan 13 september, 2007 16:20 , Anonymous Anonym sa...

Jag är för alla nya energikällor i rätt takt bara det inte hämmar tillväxten i industrin ,vi kanske ska passa på och storsatsa i en kommande lågkonjuktur då behovet inte är som mest.Personligen tror jag det är väldigt snart (inom ett par år).Hoppas alla alternativa energi källor gör stora framsteg väldigt snart så alla får ett stort leende på sin munnar.

 
Klockan 13 september, 2007 19:48 , Anonymous Anonym sa...

Håll till godo mange med denna klimatblogg eller vad man ska kalla den. http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/05/start-here/

 
Klockan 14 september, 2007 13:42 , Anonymous Anonym sa...

Jag säger bara bajkorv!! Debatt eller inte, alla måste vi tänka oss för hela tiden hur vi slösar, misshushållar med energin. Bajskorv igen, det känns betydligt bättre att säga såna fula ord än att överhuvudtaget behöva förklara sig om det farliga med kärnkraftverk.

J

 
Klockan 14 september, 2007 22:24 , Blogger Johan Ahlin sa...

Nu fungerar kommentarsfunktionen korrekt, det var jag som skrev ovanstående inlägg, fortfarande skitförbannad över att man ens måste debattera om kärnkraftens farlighet eller inte.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida