söndag, maj 13, 2007

Nu startar kriget...

I takt med att även länder som USA nu storsatsar på etanoldrivna fordon dyker nya etanolkritiska forskare upp som svampar ur jorden. Nu senast var det en(!) forskare i Kalifornien som hävdar att markozonet kommer att öka och leda till 200 fler dödsfall i USA än om man fortsätter köra på bensin. Hans egna medarbetare och även en uppsjö andra forskare tror däremot inte att hans teori stämmer. Detta står sist, nästan bara som en bisats, i DN:s artikel idag. Och här uppstår nu en springande punkt i det uppblossande kriget, hur kommer media rapportera om dessa forskares nyheter? I nuläget verkar det definitivt vara så att de får hejdlöst stor uppmärksamhet i förhållande till hur många/få de är. Jag hoppas innerligt att media nu ser till att verkligen sätta sig in i alla fakta och genuint lär sig från grunderna hur allt hänger samman. Och inte att det blir en snedvriden nyhetsrapportering byggd på populistiska grunder.

Man får ju också förstå nu att oljebranschen börjar få panik i detta nya klimat och kommer att vidta hur smutsiga åtgärder som helst för att få gemene man att fatta att det såklart fortfarande är bäst med bensin eller annat oljebaserat drivmedel. Detta är ju själva fundamentet för deras överlevnad. Och de sitter ju faktiskt inne med sanningen. De vet hur lite olja det verkligen finns kvar på jorden, och hur få år det är kvar tills den är slut. Detta är, naturligtvis, inte något som de erkänner offentligt utan kommer blåneka in i döden.

Så - nu börjar alltså kriget. Vem kommer ha bäst resurser för att vinna det? Ja, dessvärre tror jag oljeindustrin kommer att ta hem de första ronderna i alla fall. Deras inflytande i världen är ju såklart enormt och det kommer att vimla av forskare den närmsta tiden som med alla medel kommer att kämpa för att svartmåla de förnyelsebara drivmedlen. Och som vågmästare står i mitten all nyhetsmedia. Som jag sa tidigare, nu står det och väger. Kommer journalisterna att "plugga på" ordentlig om det här och därmed rapportera på en faktamässig grund eller kommer de att ta den enkla vägen och bara tro på det de hör, ja, då har oljebranschen redan vunnit.

3 kommentarer:

Klockan 13 maj, 2007 23:38 , Blogger Johan Ahlin sa...

Kolla in Robert Collin i Aftonbladet, han är äckligt självgod och dessutom etanolbilsmotståndare, han anser att dubbdäck är helt nödvändigt och att hastigheterna är för låga och borde höjas. Undrar om AB miljöcertifierat sig? I såna fall ska jag bråka.
Hälsar Johan

 
Klockan 14 maj, 2007 20:05 , Blogger Mange sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 
Klockan 14 maj, 2007 20:06 , Blogger Mange sa...

Ja, Robert Collin är en enfaldig stackare...!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida