onsdag, december 05, 2007

Carl Cederschiöld - kalkonvarning...

Nu är det bevisat, det jag alltid trott. Att Carl Cederschiöld omöjligen kan ha en uppmätbar mängd intelligens.
Nu vill han att alla miljöbilar ska tvingas betala trängselskatt redan från 1 januari 2009. Detta på grund av att det nu finns så många miljöbilar i cirkulation och att de, som Carl uttrycker det, trängs lika mycket som icke miljövänliga bilar. Enligt Cederschiöld var meningen med trängselskatten enbart att reglera trafiken i innerstan och minska trängseln. På frågan om han inte tror att de kommer uppstå en svekdebatt från alla som köpt en miljöbil i tron att få slippa trängselavgifterna säger han vidare att han absolut inte tror det eftersom de som köper en dylik efter januari 2009 då ju vet att reglerna ändrats.

Okej, rekapitulation. Har Carl Cederschiöld inte fattat att den största anledningen till att så många köpt miljöbilar är just för att man slipper trängselskatten? Jag hade såklart önskat att folk gjorde det av betydligt ädlare och mer oegoistiska skäl än detta, men så är faktum. Man tänker tyvärr inte på miljön i första hand.

Vad blir då resultatet av att folk förlorar denna morot till miljöbils-inköp? Ja, det kommer såklart leda till en återgång i den fina statistiken över inköpta miljöbilar och folk kommer gå tillbaka till det gamla vanliga.

Jag tror jag vet vad Carl har i kikaren...
Han tillhör ett gäng bilkåta, konservativa högerbesserwissrar som sätter sin egen lathet och bekvämlighet före både miljö och trängsel. Han bryr sig egentligen inte ett dugg om att det blir bättre luft för innerstadsborna om det rullar övervägande del miljöbilar på gatorna. Han ser hellre att han och hans likar kan köpa sig fri väg in i stan. Att ha friheten att åka från dörr till dörr i bensinslukande stadsjeepar, utan att några töntiga miljöbilar ligger som bromsklossar framför.

Det är Carl som sett till att göra trängselskatten avdragsgill. Varför ska den rätten finnas kvar? Det om nåt skapar väl trängsel? Det om nåt bidrar väl till att inte reglera trafiken i innerstan. Varför ska man få dra av sin avgift på skatten trots att man har en miljövidrig stadsjeep, medan de som har miljöbilar helt plötsligt skall betala? Vad är det för logik? Hur gör detta att vi kommer till rätta med klimatproblemen? Och VARFÖR ska inga pengar från tullarna gå till kommunaltrafiken, utan bara till nya vägbyggen?

Det som naturligtvis skulle göras är ju att ta bort avdragsrätten, chockhöja avgiften för de som inte kör en godkänd miljöbil och bibehålla avgiftsfriheten för de som gör det. Då skulle antalet bilar, totalt sett, minska, luften bli renare och den så hett åtråvärda trafikregleringen i innerstan infinna sig. Detta, Carl Cederschiöld, måste ha varit anledningen till att man införde biltullar.

Snälla - kan inte någon plocka bort denna otäcka, intelligensbefriade man från denna viktiga position och sätta dit någon med empati och ansvarskänsla? Någon som bryr sig och har kontakt med verkligheten...?

5 kommentarer:

Klockan 11 december, 2007 00:05 , Blogger Johan Ahlin sa...

Bra inlägg, Cederböld är en klassisk överklassöversittare som tror av vi medborgare och invånare i stan finns för hans skull, det borde vara tvärtom.

 
Klockan 11 december, 2007 20:33 , Anonymous Anonym sa...

Trängselskatt vad betyder det?
För mig är det mycket trafik på litet område där av denna avgift.
Miljöbil är en helt annan frågeställning för mig men smekmånaderna är tydligen över för denna gång när det gäller den saken. Bor man i stan kan man åka buss eller tuben.

 
Klockan 11 december, 2007 20:51 , Blogger Mange sa...

Om man bor i stan, ja...Vilka bilar vill du ska rulla i stan? Miljöbilar eller miljövidriga bilar? Om han vill ta bort friheten för miljöbilarna får han väl för f-n oxå ta bort avdragsrätten! Den leder väl knappast till mindre trängsel...

 
Klockan 11 december, 2007 23:14 , Anonymous Anonym sa...

Inga bilar alls ska rulla i stan då slipper vi allt dravel,det enda bränsle som ska finnas i stan är gas till spisarna. Alla kan gå och knalla fritt utan avgaser.

 
Klockan 11 december, 2007 23:33 , Blogger Mange sa...

Hade jag oxå mycket gärna sett...men fram tills dess att det inte längre är en utopi är det väl bättre att de bilar som trots allt rullar in i stan är miljöbilar...?

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida