fredag, oktober 17, 2008

Människans logik...

Sitter och funderar på hur människan är funtad egentligen. Återigen blossar klimatdebatten upp - i form av uttalanden av diverse personer som påstår sig veta att människan INTE har någon påverkan på den globala uppvärmningen. Detta har de såklart inga som helst bevis för, men på samma gång avfärdar de IPCC:s teorier med argumentet att de inte har några bevis. Härlig soppa, va?

Nåja, min poäng var det faktum att; spelar det egentligen någon roll? ÄVEN om det skulle visa sig att vi INTE har så stor negativ inverkan på klimatet - varför ändå slösa med resurser? Varför leva smutsigt och aldrig reflektera över vilka effekterna av vårt leverne kan tänkas bli? Är vi så fruktansvärt dumma att vi inte ens orkar försöka leva i harmoni med jorden, i harmoni med den natur vi är så beroende av? Av vilken anledning skulle vi ha rätt att vara så egoistiska?

Nej, låt oss istället leva med hjärnan och hjärtat. Skit samma om vi gör "för mycket" för miljön, släpp prestigen och värna om det som helt och hållet håller oss levande. Naturen och miljön.

Läste förresten att John McCain har 13 bilar och sju hus...i sanning en intelligent och intellektuell person som verkligen vet vad som är viktigt här i livet. Han kan mycket väl vinna valet eftersom de som röstar är amerikaner och dessa är mänsklighetens idioti personifierade...

4 kommentarer:

Klockan 17 oktober, 2008 19:29 , Anonymous Anonym sa...

Kloka värderingar men till vilket pris.Sanningen är vilka lobbyister är skickligast att framställa för och nackdelarna? Jag köper allt du säger men när det finns högt utbildade personer som hävdar motsatsen i klimatförändringarna blir jag som lekman snurrig i klimatdebatten. Hoppas sanningen kommer ut så vi slipper tjafsa för och emot i framtiden.

 
Klockan 18 oktober, 2008 09:51 , Blogger Mange sa...

Ja helt rätt. Tyvärr... Jag önskar ändå att vi kunde leva i samklang med naturen - oavsett vad forskarna/lobbyisterna säger. Det kan ju aldrig skada eller hur...?

 
Klockan 18 oktober, 2008 17:25 , Anonymous Anonym sa...

Håller med igen , trevlig helg.

 
Klockan 07 november, 2008 21:30 , Anonymous Anonym sa...

Mange. det är nu 20 dagar sedan du skrev något ovettigt i din gro...förlåt blogg. Det har faktiskt hänt ett och annat som du borde kunna blogga om.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida