onsdag, juni 11, 2008

Aldrig någonsin fjant-Mercedes...

Måste bara kommentera Mercedes och Angela Merkels inställning till EU:s klubbade klimatmål.

Tyskland accepterar inte miljö-målen som säger att ingen bil efter 2012 ska få släppa ut mer än 120 gram koldioxid per kilometer. Och Mercedes-cheferna förväntar sig att EU ska mjuka upp dessa mål eftersom de anser sig orättvist behandlade och missgynnade gentemot småbilsmärken (som t.ex. Peugeot)som inte behöver sänka sina värden lika mycket.

Men hallå - skärp er!! Anledningen att de inte behöver sänka sina värden lika mycket beror ju för f-n på att de redan har fattat att man inte ska göra bilar som drar en massa soppa och släpper ut en massa koldioxid. Mercedes har väl haft samma förutsättningar som vilket annat bilmärke som helst att under årens lopp producera en bilpark med fokus på låg förbrukning och låga utsläppsnivåer. Detta har de såklart INTE gjort och ska nu börja gnälla när folk börjar vilja köpa bilar med hjärnan och inte bara hjärtat. Köpa bilar som är både billiga att driva OCH bra för miljön.

Grundfrågan är : ska Mercedes få slippa EU:s klimatmål bara för att de inte har sådana bilar i sitt modellprogram?? Nej, självklart inte!!! Sluta lipa och börja tillverka bilar med hjärnan istället. Vi kommer ALDRIG att komma någonvart med miljön om dessa "Bigshots" ska få undantag hela tiden. Har man satt mål ska väl ALLA följa dem. Och speciellt Mercedes som med alla sina bilar världen över måste vara en av de värsta miljöbovarna. Det är med märken som dessa som de stora resultaten för miljön kommer infinna sig - OM de inte får undantag!!

2 kommentarer:

Klockan 31 juli, 2008 08:35 , Anonymous Anonym sa...

Nej, Mercedes skall inte ha några undantag, måste dock upplysa om att de faktiskt tillverkar bilar som går på gas (miljömässigt det bästa alternativet), tvärtemot bl.a. Volvo som ju lagt ner sin produktion av dylika fordon.

//Bilisten

 
Klockan 31 juli, 2008 21:49 , Blogger Mange sa...

Helt rätt...såg igår att det kommer en biogasbil i B-serien. Visste inte det när inlägget skrevs...

Eftersom dem nu har modeller på gång blir det ju ändå konstigare att de gnäller och vill ha undantag, eller hur...? Skumt...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida