fredag, februari 01, 2008

Biobränslet - så fungerar det.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och förtydliga hur det ligger till med biobränslena och växthuseffekten (gäller tex etanol och pellets):

Den koldioxid som förbrukades under tillväxten återförs till naturen vid förbränningen, då växtligheten tar upp den igen. Det släpps alltså ut koldioxid ja, men inte samma typ av koldioxid som de fossila bränslena (bensin, diesel). Därför bidrar den inte till den globala uppvärmningen, till skillnad mot de fossila bränslena som rubbar balansen och tillför dålig koldioxid. Dvs du förbränner en energi som inte återbildas igen.

Var det svårt att förstå??
Nej, skulle inte tro det..men detta till trots verkar det vara stört omöjligt att få en rättvis nyhetsrapportering i frågan. Man undrar hur alla dessa "lärda" människor lyckas undvika denna så enkla sanning...

13 kommentarer:

Klockan 03 februari, 2008 12:52 , Anonymous Anonym sa...

Ja där har vissa vetenskapsmän och du olika åsikt, enligt dom är verkningarna av framställning av etanol långt från miljövänligt idag. Vem vet svält i andra världsdelar är nästa problem när alla grödor ska gå till etanolframställning. Det finns olika aspekter på allting.

 
Klockan 03 februari, 2008 23:02 , Blogger Mange sa...

Sannerligen...däremot kan ingen vettig vetenskapsman betvivla det faktum att det är skillnad på koldioxid från förbränt biobränsle och fossilt dito!! Det man å andra sidan kan undra är varför man använder fossilt bränsle till att framställa just etanol...

När det gäller maten till de fattiga har jag redan uttryckt vad jag tycker i den frågan i ett antal andra trådar här på bloggen...nämligen att effekten av den globala uppvärmningen drabbar de fattiga och deras mattillgångar etter värre än det faktum att etanolen skulle tas från deras matkonto.

 
Klockan 04 februari, 2008 01:35 , Anonymous Anonym sa...

Mange. Bilen är körd,kostar för mycket på ALLA sätt. Spårbunden trafik är nog det som gäller i framtiden. Hilsen Rolf

 
Klockan 04 februari, 2008 10:52 , Blogger Mange sa...

Absolut, håller med!! Men då måste elen komma från miljövänliga källor...

 
Klockan 06 februari, 2008 23:46 , Anonymous Anonym sa...

Mange du måste lägga ditt tunnelseende åt sidan och lägga alla aspekter i ett bredare tankesätt.

 
Klockan 07 februari, 2008 09:09 , Blogger Mange sa...

Jaha, det var ju ett givande inlägg...undrar vem det är som ska se saken i ett större perspektiv? Jag som debatterar för en renare värld med så liten miljöpåverkan som möjligt, eller du anonym som bara verkar vilja fortsätta som idag med katastrof som följd?

 
Klockan 22 april, 2008 11:30 , Anonymous Anonym sa...

hej mankan . jag är väldigt besviken på dig , hur fan kan man skriva sånt skit. du är en nöööt !!!!!!!
uggliga männsika . du måste hålla dig till sanningen :@ du får inte ljuga som du hållerpå med nu

 
Klockan 22 april, 2008 17:27 , Blogger Mange sa...

När argumenten tryter går man ofta till personangrepp istället, har jag hört. Visste inte om det var en myt eller om det faktiskt fanns en sanning i det ryktet. Nu vet jag...

 
Klockan 24 april, 2008 23:29 , Blogger Johan Ahlin sa...

Well Mange, du lever, och du, skriv en ny bloggpost snart, annars sätter jag en snigel på ditt öga!

 
Klockan 10 april, 2009 12:22 , Anonymous anonym sa...

men ´det tar väl ett tag innan skogen som kan ta emot koldioxiden vid förbränningen växer upp?

 
Klockan 20 februari, 2010 22:25 , Anonymous Anonym sa...

Antag att du sågar ner ett träd och sedan eldar upp det. Då blir allt kol i trädet koldioxid i atmosfären. Vad tror du blir skillnaden i utsläpp om du istället låter trädet stå kvar? Fundera ett tag på detta och sedan på frågan om det faktiskt inte ändå är så att utsläppen från trädbränsle ger stora koldioxidutsläpp under mycket lång tid. / Björn

 
Klockan 20 februari, 2010 22:34 , Anonymous Anonym sa...

Koldioxid från biobränsle och från fossilt bränsle är det förstås ingen skillnad på. Det är sådant svammel som en del tror på. Inte undra på att det är svårt att tränga igenom med korrekt information. tror du på tomten också Mange?

 
Klockan 19 mars, 2010 09:32 , Anonymous Anonym sa...

Tack for intiresny Blog

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida