torsdag, juni 12, 2008

Höj bensinpriset!!

Hörde idag folkets gnäll på nyheterna angående det höga bensinpriset. Jag blir mest irriterad. Visst är det skitdyrt att köra bil idag med rekordhögt bensinpris, men det är ju så det måste vara. Finns inget annat sätt att få folk att dels köra bil mindre och dels att vid inköp av ny bil tänka på att köpa en med låg förbrukning eller ännu hellre en miljöbil. Oljan sinar från och med nu enligt experter och ingen vet vad som kommer hända med jordklotet när vi tömt ut en resurs, ett ämne som säkerligen finns här av en anledning. Ingen kan säga vad som händer när balansen rubbas. Detta faktum borde väl egentligen räcka för att folk ska sluta köra sin bil i kubik, men icke, det enda som hittils fått folk att omedvetet hjälpa miljön är ekonomiska styrmedel. Höj bensinpriset till 25 spänn/litern ska ni se att det kommer hända grejor. Antagligen blir det kaos i början men vi människor är väl experter på att anpassa oss. Eller??

Fast det är klart - det är ju sååå synd om Mercedes, Audi och Bmw...och shejkerna får det ju inte lätt framöver. Nu kommer dem ju inte att tjäna en miljon om dagen längre...och visst är väl oljeindustrin viktigare än miljön och mänsklighetens framtid...

3 kommentarer:

Klockan 15 juni, 2008 01:35 , Blogger Johan Ahlin sa...

Håller med om bensinpriset, och, med 15% bensin i en etanolbil som drar 1,6 liter etanol milen och en liten bensindriven bil, typ Toyota Aego som drar 0,4 liter bensin så blir skillnaden minimal. Man måste räkna in 5-10% etanolblandning i bensinen.
Slutsatsen att mindre bilar är bättre är nog rätt korrekt, men vafan, ungarna i Brazilien äter mindre godis och det är bra för deras tänder ju, såå, jag tänker köra Etanolbil tills Toyota släpper en El-Avensis Verso.

Sist men inte minst, kalla mig inte Nyliberal, jag hatar dem värre än Violaster som spelar "i läge".

 
Klockan 16 juni, 2008 18:22 , Anonymous Anonym sa...

25kr kommer naturligt ska du se,jag kan ärligt säga efter att följt oljepriset dagligen i 5år, ganska sjukt men det ingår i mina intressen.
Det är inte bara bilåkandet som kommer minska det blir en kedjereaktion av stora mått i alla yrkesgrupper framöver innan drivmedel skrisen sjunker in och vi ändrar våra vanor.För ett år sedan kostade ett fat olja ca 65 dollar fatet idag nosar vi på 140 dollar,vi förbrukar 87milj fat om dagen och det levereras 85milj knappt. Alla stora oljefält minskar drastiskt över hela världen och inga nya hittas av samma dignitet.Kina och Indien skriker efter sk bättre välfärd (Nya bilar) så det är som att stoppa en stor oljetanker med full gas på motorerna.Jag följer detta utan att vara expert.I Arabländerna trycker man för närvarande in vatten i oljekällorna och kramar därmed ur den sista skvätten.

 
Klockan 16 juli, 2008 00:29 , Anonymous Anonym sa...

Hallå där!
Vafför sa du inte att du också hade en blogg..? Hemliga killen. :)
Min undran, rörande inlägget,är vilken regeringssammansättning som krävs för att vi ska få politiker som vågar ta ansvaret och kostnaden för en utbyggnad av järnvägen. Är en välfungerande tågkommunikation till ett rimligt pris verkligen bara en utopi?
Borde väl vara den mest rimliga av satsningar, tycker jag..

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida