måndag, januari 22, 2007

Snacka om bakåtsträvare...

Satt på tunnelbanan och skummade igenom tidningen City. På sidan 25, som är debattsidan, fanns att läsa ett stycke inlägg av MUF. Intressant, tänkte jag, att ta del av lite nytänkande i moderatleden. Och rubriken indikerade om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat: "Rättvisemärkt är dåligt för u-länderna". Som sagt jag grävde mig in i texten men efter första stycke insåg jag att här är det inte mycket nytt under solen.
Kortfattat kan man säga att de inte vill att kommunerna i Sverige ska ha som krav att det ska finnas med ett rättvisemärkt alternativ vid upphandling av varor. De menar, vidare, att "Det är väldigt arrogant av oss att döma ut bönder som använder kemiska bekämpningsmedel". Och i slutändan är knorren att man, på gammalt klassiskt moderatvis, alltid skall sätta frihandel i första rummet.
Det handlar alltså om att man (vänsterblocket) vill att det skall finnas ett rättvisemärkt alternativ vid upphandlingar. Vad i detta gör att någon missgynnas? Alla har rätt att finnas med vid upphandlingen. Det är smått ofattbart att moderaterna aldrig någonsin tänker på det moraliskt (eller miljömässigt) rätta före den fria handeln, eller den ekonomiska vinningen.

MUFarna skriver vidare att "Den tyvärr omöjliga drömmen vore att Stockholm fick undantag från EU:S handelsregler..."
Vänta nu, innebär detta uttalande då att moderaterna äntligen kan kritisera EU? Eller varför annars säga en sådan sak. Eller innebär det att de vill att vi ska kunna köra vårt eget race när det gäller tex upphandlingar. Att vi ska slippa ta vårt moraliska ansvar och åtminstone försöka hjälpa de fattiga bönderna i u-länderna som kämpar emot kapitalismen och föröker sälja sina rättvisemärkta varor. Snacka om att vara egotrippade. Och det kommer från det mesta pro-EU partiet.


Nä, som sagt, det var inte något nytt MUFarna hade att komma med, utan samma gamla tjatiga smörja som det alltid varit. Synd.

Det som inte är synd, däremot, är det faktum att Miljöpartiet nu (enligt SIFO:s januarimätning) är det tredje största partiet i Sverige. Hurra!!

5 kommentarer:

Klockan 22 januari, 2007 22:14 , Blogger Johan Ahlin sa...

Muf, är inte det miljöpartiets ungdomsförbund? Vad skiljer en ungmoderat från ungmiljöpartisten, troligen inte så mkt, båda är uppväxta i akademikerhem med goda förutsättningar att lyckas få jobb i framtiden. Troligen är det väl dessa skillnader visuellt;

Prada - Kånken
Sturehof - Ugglan(södermalm)
Calvin Klein-Jeans - Myrornas
Frisyr från Tony&Guy - Dreadlocks
SAAB Biopower - Ford flexifuel, Ha!
Armaniskjorta - Flanellskjorta
Hus i tillväxtområde - 2:a hands kontrakt i förort
Sommarställe på nån stor ö - Tält på Hultsfredsfestivalen
Egenföretagare - Arbetslös

Fan, den här listan kan göras jäkligt lång, och Mange får akta sig så han inte har för många vänsterspaltare!

De har legat väldigt lågt, Reclaimarna och miljöaktivisterna, man kan nog vänta sig mer stök och demonstrationer mot regeringens flata miljöpolitik i vår, och med flata menar jag inte att Andreas Carlgren skulle vara lesbisk, han är ju gay för tusan, i och för sig skulle han kunna bli lesbisk om han väljer att dejta en kvinna igen, eller. Hmm, man får väl se vad han hittar på...
Hoppas man kan få miljöbilsbidraget retroaktivt!
Ha det gott hälsar Johan

 
Klockan 22 januari, 2007 23:21 , Blogger Mange sa...

Ja, shit vad många kryss jag fick i vänsterspalten. Fast hellre vänster än höger, eh!!

Grön ungdom känns kanske aningen mer världsligt omtänksam och moralmedveten än MUF, och förhoppningsvis fortsätter de att växa i nuvarande takt.

 
Klockan 22 januari, 2007 23:34 , Blogger Johan Ahlin sa...

Absolut! Håll med om Wetterstrands output, den är fin hööru.

Johan

 
Klockan 24 januari, 2007 11:41 , Blogger Mange sa...

Ja mycket...!

 
Klockan 28 januari, 2007 23:50 , Anonymous Anonym sa...

Den här utläggningen har ju stått inne 6 dagar. Har du inget nytt att komma med. Rolf B

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida