måndag, februari 05, 2007

Barnen är kulturens framtid!

Sitter här ikväll med en ganska skön känsla i kroppen. Idag har vi repat in programmet till veckans skolkonserter. Under denna vecka gör vi totalt 12 konserter för de små liven. På varje konsert kommer det ca 1200-1500 barn, detta gör att vi når fram till uppemot 18000 barn på 5 dagar!! Tilläggas kan också att vi gör 4 sådana produktioner per säsong. Det är 72000 barn, det.

Har kollegor som ojar sig en hel del för detta faktum. De tycker helt enkelt att det är tråkigt att spela för barn. Jag kan inte riktigt förstå detta...Om vi nu vill att kulturen i allmänhet och den klassiska livemusiken i synnerhet ska överleva, ja då är väl detta den rätta vägen. Att vi ser till att kidsen får det med sig redan från det att de är små. Och att på så sätt säkra en framtida publik. Till och med för de som inte gillar barn är detta en win/win situation.

Personligen vet jag vilken otroligt stor och häftig upplevelse barnen får när de får möjlighet att komma till Konserthuset och se/höra en stor symfoniorkester live!! Detta lever de på länge. Och spåren löper djupt in i framtiden.

Jag vill verkligen rikta en liten hästspark till alla de instutitioner som medvetet aldrig gör barnproduktioner: ni gamblar sannerligen med vår kulturella framtid, så: -Skärp er, och gör rätt för era statliga bidrag!!

4 kommentarer:

Klockan 05 februari, 2007 22:22 , Blogger Johan Ahlin sa...

Instämmer, å med Hillerud blir det oftast väldigt lyckat.

 
Klockan 06 februari, 2007 09:15 , Blogger Mange sa...

javisst, han har en oslagbar energi och man märker så tydligt att han verkligen tycker om att spela för barn. Respekt!

 
Klockan 07 februari, 2007 11:55 , Anonymous Anonym sa...

Jag instämmer jag oxå :-)

 
Klockan 09 februari, 2007 23:48 , Anonymous Anonym sa...

Jag håller med om allt. Ni är så präktiga så. Det är bara så dj---a tråkigt att spela samma konsert 3ggr/dag. Rolf

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida