fredag, februari 16, 2007

Kärnlös Kärnkraft

Så var det då Ringhals tur...Nu är det tydligen Ringhals 2 som läcker...och det kostar 5 miljoner per dygn när reaktorn är avstängd.

När f-n ska vi börja inse att vi inte kan hålla på med kärnkraft längre?? Snacka om att det är billigare, renare, säkrare...pyttsan, säger jag. Stäng ner skiten!! Och viktigt att tillägga då är: Nej, vi behöver INTE ersätta den med smutsig kol. Satsa nu alla pengarna på de miljövänliga alternativen istället. Inte bara på ETT utan på FLERA, så att de konservativa människor som bara tror på kärnkraft inte kan komma och säga att vi skulle behöva miljontals vindkraftverk över hela vårt land för att ersätta kärnkraften. Satsa brett. Vi ligger ju i fronten när det gäller solcellsforskningen i Sverige. Ge forskarna ännu mer pengar så att cellerna blir ännu mer effektiva. Vi har ju redan gått från att de absolut behövde solljus till att det räcker med att det är ljust. Hade alla hushåll solceller på taken kan du själv räkna ut hur mycket färre vindkraftverk det skulle behövas. Och hur överflödig den totalt livsfarliga kärnkraften skulle bli!!

Nej, nu får det vara slut med den kollektiva kärnkrafts-hjärntvätt som bedrivs på oss medborgare av snåla, obetänksamma politiker och branschfolk i nukleär-världen!!! Det är dags nu - dags att plocka fram det sunda förnuftet och ge våra barn och barnbarn en chans till ett framtida liv utan skräck för härdsmältor och självlysande kroppsdelar!!

5 kommentarer:

Klockan 17 februari, 2007 15:47 , Blogger Johan Ahlin sa...

Bra Mange! Ingen kärnkraft om man kan slippa det.
Det viktiga förutom kärnkraft är också att snåla själv i det egna hushållet. Tilläggsisolera hus, täta fönster, ge fan i plasmaskärmar, förstärkare med många watt och Många mer saker!

 
Klockan 18 februari, 2007 00:07 , Blogger Johan Ahlin sa...

Inga kommentarer Mange? Har familjen Franzén slagit av värmen, stängt av plasmatateven och krypit under fårfällen i miljötänket:)

 
Klockan 24 februari, 2007 01:46 , Blogger Mange sa...

Japp, fast sittandes framför pellets-pannan med en 12 volts husvagns-TV...

 
Klockan 25 februari, 2007 20:47 , Anonymous Anonym sa...

Hej,vad ni snackar!! Jag vill absolut ha KÄRNKRAFT. Annars har ju H---m inte råd med sina TVapp. och dåliga datorer. Kärnkraft är ju dessutom en Mycket ren form av ENERGI. KOLKRAFT från vattenfall kan man tacka nej till.Var köper herrarna sin el??? RB

 
Klockan 26 februari, 2007 02:29 , Blogger Mange sa...

Miljö-el från Öresundskraft och pellets från Agro Energi.

Sen undrar jag om du verkligen LÄSTE mitt inlägg? Vad skrev jag om kolen där?Nä, jag tror du bara retar upp dig på att jag kritiserar din så kallade rena energi. Det känns väldigt rent runt Tjernobyl...

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida